Ormanlı'da huzurun adı ‘'Dostlar Pansiyon''

Ormanlı

Kapıdağ'ın öbür yüzündeki doğallığı keşfetmek isteyenlerin uğrak yeri ‘'Dostlar Pansiyon''

Kapıdağ’ın öbür yüzündeki doğallığı keşfetmek isteyenlerin uğrak yeri ‘’Dostlar Pansiyon’’

Hafta sonu ‘’Kapıdağ’ın öbür yüzü’’ serüvenimizin, Papaz’ın koyundan sonra bizi bekleyen incirli dere vadisi koyu.

İncirli vadi koyu karadan ulaşılması güç bir koy buraya genelde deniz yolu ile gelenler bu küçük bakir koyda güneşlenip denize giriyorlar, aslında macerayı sevenler için eşi bulunmaz bir plaj sözüm ona, rivayetlere göre burada zaman zaman üstsüz güneşlenenler bile görülüyormuş!.. Ben görmedim. İncirli dere vadisinin, altın kumlu koyundan ayrılarak yolumuza devam ediyoruz. Önümüze iki koy daha çıkıyor ancak bu koylar tamamen taş ve zaman içinde azgın dalgaların bıraktığı derin izlerle adeta krater kayalıklarına dönüşmüş. Manzara, fotoğraf sanatçıları için bulunmaz bir fırsat. Yolumuza biraz daha devam ediyoruz ve Turan’dan sonra aştığımız 9. Km ardındaki tepe bize Şeytanköy ovasını adeta bir tepsi içinde sunuyor.

Eşsiz bir güzellik, uçsuz bucaksız plaj,  Marmara’nın kuzeyinden gelen derin mavilik Ormanlı koyuna yaklaştığında yeşile dönüyor. Koyun uzunluğu ortalama 300-400 mt. Deniz ile ova arasındaki genişlikte öyle az bir mesafe değil.

Eskiler Şeytanköy diyor buraya, Rivayet o ki Cumhuriyet köyü olan Şeytanköy 1920 li yıllarda keşfedildiğinde, burası insan ayağından ırak, ücra kör ova olması nedeni ile ‘’Şeytanköy’’ denmiş, ama daha sonra bazı anlamı olmayan, anlaşılmaz isimlerin yenilenmesi ile Şeytanköy, gerçek kimliği ile buluşmuş ‘’Ormanlı’’ işte bizde Ormanlı’ya tepelerden ilk baktığımızda bizi karşılayacak bir tesis Dostlar Pansiyon olduğunu gördük. Tozlu yollarından geçtik, tarla yollarından bulduk Dostlar Pansiyonu, Dostlar Pansiyon’un doğallığı karşıladı bizi, İptidai Basketbol potası, Ağam kütüğünden oturma grupları ve Ağaçtan yapılmış çocuk salıncakları.

Yeşil çimlerle bezenmiş Pansiyon’un içine geçtiğimizde bizi yemyeşil çim bir platform ile Pansiyon’un karabaş köpeği ‘’Dost ‘’ karşılıyor. Dostla dost olup kısa bir soluklanmadan sonra işletmeci Nazım Şimşek bizi karşılıyor.

Ormanlı Dostlar Pansiyon Cafe & Restaurant’ın sihirli bir değnekle evrim geçirdiğini anlıyoruz.

Nazım Şimşek  bizi Pansiyon’un kamelyasında ağırlıyor.

‘’50 yatak kapasiteli tesisimiz köyün yek pansiyonu, kalan konaklama yerlerinin tümü ev pansiyonculuğu, yani ev kiralanır, arzu edildiği kadar yatak temin edilir tatilci, tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılar.’’

 ‘’ Dostlar pansiyonda ise tatil sezonu dışında kendi ellerimizle hazırladığımız, salça, turşu, pekmez, Reçeller, Zeytin çeşitleri ve yaşamsal iksir 0 asit halis muhlis Ormanlı Zeytin yağı.’’

Nazım bey Metropollerin insanı boğan gürültüsünden kopup Ormanlı’ya sığınan konuklarına sunduğu hizmet elbette böyle olmalı, sabah doğal bir kahvaltı, öğle yemeği ekstra, akşam mükellef bir sofra.

Dostlar motel’in çimen bahçesinde, ahşam kamelyası da gürültü kirliliğinde ruhsal rahatsızlık hissedenler için adeta bir rehabilitasyon merkezi.

Domates, Biber, Patlıcan, Fasulye vs. arka bahçeden, Modern dünya ile küs bu koy, telefonlar, internet kifayetsiz kaldığı gibi Elektrik akımında yaşanan sorun çoğu zaman elektrikli ev aletlerinin yanması ile son buluyor.

50 yataklı işletmesinin her köşesinde el emeği göz nuru bulunan Nazım bey bu yıl misafirlerinin eskisi kadar yoğun olmadığını söylüyor. Ancak yinede daha 15 gün önceden bayram rezervasyonları nedeni ile işletme şimdiden dolu.

Son temizlikler yapılıyor bayram için birde beklentiler sıralanıyor.

‘’ Beyefendi akşam erken olur buralarda, çöküverir gecenin karanlığı denizin kumsalına, ermez elimiz söylemez dilimiz, Yokludur bu memleketin sahibi, Işıklandırma mı bu sahili, Dere geçit vermez kumsalda yapılamaz mı?, tahta bir köprü.

‘’Çok şey mi istiyoruz ?, kendimize değil konuklarımıza, bizi insanlığımızı, insanca yaşadığımızı anlatsınlar diye !...’’

Dost Pansiyon’un, dost canlısı, elide, yüreği gibi açık, bir yudum sevgi ile karşılanıp, üç gün ruhunu dinlendirmek isteyenlerin ikinci adresi Dost Pansiyon’un deli yüreği Nazımbey alosu; 266 857 72 97 iyi tatiller ...

 



tayfun karagoz
25.06.2014 08:22:17
Gelmek isteriz görmek isteriz umarız tatile çıktığımız tarihte pansiyon müsait olur...RAHMAN iş rastligi versin.

  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı